Australia & New Zealand Banking Group Ltd verhoogde vanmorgen de prognoses voor de goudprijs. Volgens de analisten Mark Pervan en Natalie Robertson kan een volgende opwaartse beweging krachtig zijn.

Die kan de goudprijs in een mum van tijd naar 1420 dollar per troy ounce brengen, hetgeen overeenkomt met een stijging van 7% vanaf de huidige niveaus. Tegen september 2011 kan de goudprijs rond 1550 dollar staan.

Mark Pervan en Natalie Robertson verwachten dat de U.S. Federal Reserve haar politiek van quantitative easing zal uitbreiden, wat de positie van de dollar gaat ondermijnen. Daarna kan de goudprijs weer gaan stijgen.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd verhoogde vanmorgen de prognoses voor de goudprijs. Volgens de analisten Mark Pervan en Natalie Robertson kan een volgende opwaartse beweging krachtig zijn. Die kan de goudprijs in een mum van tijd naar 1420 dollar per troy ounce brengen, hetgeen overeenkomt met een stijging van 7% vanaf de huidige niveaus. Tegen september 2011 kan de goudprijs rond 1550 dollar staan. Mark Pervan en Natalie Robertson verwachten dat de U.S. Federal Reserve haar politiek van quantitative easing zal uitbreiden, wat de positie van de dollar gaat ondermijnen. Daarna kan de goudprijs weer gaan stijgen.