Walker gelooft dat de vraag naar goud vanuit de beleggingshoek groot gaat blijven vanwege de lage rente, vanwege de Europese begrotingscrisis en vanwege een verwachte economische groeivertraging.

Vanmorgen werd een troy ounce opnieuw duurder, beweging die gepaard ging met een verzwakking van de dollar. In Shanghai bereikte het edelmetaal zelfs een nieuwe topkoers.

Er werd in Singapore gehandeld aan 1355,15 dollar per troy ounce, of een stijging met 0,40% tegenover het slotniveau van gisteren. In de afgelopen maand is de goudprijs met 8,70% gestegen en de dollarkoers met 5,60% gedaald.

Walker gelooft dat de vraag naar goud vanuit de beleggingshoek groot gaat blijven vanwege de lage rente, vanwege de Europese begrotingscrisis en vanwege een verwachte economische groeivertraging. Vanmorgen werd een troy ounce opnieuw duurder, beweging die gepaard ging met een verzwakking van de dollar. In Shanghai bereikte het edelmetaal zelfs een nieuwe topkoers. Er werd in Singapore gehandeld aan 1355,15 dollar per troy ounce, of een stijging met 0,40% tegenover het slotniveau van gisteren. In de afgelopen maand is de goudprijs met 8,70% gestegen en de dollarkoers met 5,60% gedaald.