De financiële markten hebben al geanticipeerd op het terugschroeven van de steunmaatregelen, maar de aankondiging dat het taperen effectief begint kan toch nog voor een schokeffect zorgen. BofAML metals strategist Michael Widmer vreest met name voor de goudprijs.

Die goudprijs kan snel de diepte induiken wanneer de FED inderdaad nog in september begint te taperen. Widmer heeft in eerste instantie een koersdoel van 1250 dollar voor ogen, maar onder dat niveau zou het neerwaarts potentieel voor het goud nog aanzienlijk kunnen zijn.

De financiële markten hebben al geanticipeerd op het terugschroeven van de steunmaatregelen, maar de aankondiging dat het taperen effectief begint kan toch nog voor een schokeffect zorgen. BofAML metals strategist Michael Widmer vreest met name voor de goudprijs. Die goudprijs kan snel de diepte induiken wanneer de FED inderdaad nog in september begint te taperen. Widmer heeft in eerste instantie een koersdoel van 1250 dollar voor ogen, maar onder dat niveau zou het neerwaarts potentieel voor het goud nog aanzienlijk kunnen zijn.