Sudakshina Unnikrishnan, commodities analyst bij Barclays Research, gelooft in het scenario van een mentaliteitsverandering. De Chinezen zullen opnieuw goud gaan kopen omdat ze op zoek zijn naar een veilige vluchthaven. Op die manier kan er een bodem onder de goudprijs worden gelegd.

Een harde landing van de Chinese economie zou het vertrouwen in de regering ondermijnen, met een sterke daling van de interesse voor assets in yuan tot gevolg. De risico's voor de Chinese spaarders en beleggers zouden anderzijds toenemen, met als logisch gevolg een vlucht richting goud.

Sudakshina Unnikrishnan, commodities analyst bij Barclays Research, gelooft in het scenario van een mentaliteitsverandering. De Chinezen zullen opnieuw goud gaan kopen omdat ze op zoek zijn naar een veilige vluchthaven. Op die manier kan er een bodem onder de goudprijs worden gelegd. Een harde landing van de Chinese economie zou het vertrouwen in de regering ondermijnen, met een sterke daling van de interesse voor assets in yuan tot gevolg. De risico's voor de Chinese spaarders en beleggers zouden anderzijds toenemen, met als logisch gevolg een vlucht richting goud.