Rhona O'Connell, head of metals research and forecasts bij Thomson Reuters GFMS, is van mening dat de goudprijs vooral beïnvloed wordt door de 'fear factor', de mate van vrees die op een bepaald moment bij de beleggers aanwezig is. Een hoge 'fear factor' stimuleert de goudprijs, een lage 'fear factor' doet het omgekeerde.

In de afgelopen decennia steeg de goudprijs telkens wanneer vrees de kop opstak. In 2000 is de goudprijs beginnen te stijgen omdat de beleggers weer meer schrik kregen. In 2011 verdween die angst tijdelijk, op opnieuw de kop op te steken wanneer de Amerikaanse centrale bank is beginnen te taperen. De goudprijs kan echter opnieuw dalen zodra de vrees voor dat taperen wegvalt.

Rhona O'Connell, head of metals research and forecasts bij Thomson Reuters GFMS, is van mening dat de goudprijs vooral beïnvloed wordt door de 'fear factor', de mate van vrees die op een bepaald moment bij de beleggers aanwezig is. Een hoge 'fear factor' stimuleert de goudprijs, een lage 'fear factor' doet het omgekeerde. In de afgelopen decennia steeg de goudprijs telkens wanneer vrees de kop opstak. In 2000 is de goudprijs beginnen te stijgen omdat de beleggers weer meer schrik kregen. In 2011 verdween die angst tijdelijk, op opnieuw de kop op te steken wanneer de Amerikaanse centrale bank is beginnen te taperen. De goudprijs kan echter opnieuw dalen zodra de vrees voor dat taperen wegvalt.