China heeft vorige week de basisrente verhoogd en meer verhogingen lijken op komst te zijn. Ook landen als India, Indonesië, Thailand en Zuid-Korea hebben hun basisrente al verhoogd.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1362,02 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1361,85 dollar gisterenavond in New York. Voorlopig kiezen de beleggers dus voor een afwachtende houding.

Marc Ground, commoditiesanalist bij Standard Bank, was niet verrast dat de inflatie in China een probleem gaat blijven. Hij ziet daar trouwens in de komende weken of maanden geen verandering in komen.

China heeft vorige week de basisrente verhoogd en meer verhogingen lijken op komst te zijn. Ook landen als India, Indonesië, Thailand en Zuid-Korea hebben hun basisrente al verhoogd. Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1362,02 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1361,85 dollar gisterenavond in New York. Voorlopig kiezen de beleggers dus voor een afwachtende houding. Marc Ground, commoditiesanalist bij Standard Bank, was niet verrast dat de inflatie in China een probleem gaat blijven. Hij ziet daar trouwens in de komende weken of maanden geen verandering in komen.