Daarnaast zijn er ook nog de Europese begrotingsproblemen, die in de eerste helft van januari al meteen opnieuw concrete vormen hebben aangenomen. Deze week wordt een belangrijke week wat betreft de veiling van Europees overheidspapier betreft.

Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, verwacht dat de goudprijs in de komende dagen opnieuw gaat stijgen, maar van een doorbraak boven 1400 dollar lijkt op korte termijn onwaarschijnlijk. De trader verwacht dat de Chinezen en de Indiërs opnieuw goud gaan kopen.

Vanmorgen werd voor een troy ounce goud in Seoul 1374,85 dollar betaald, of iets minder dan het slotniveau van gisteren. Op de Comex in New York steeg de goudprijs gisteren met 0,20%.

Daarnaast zijn er ook nog de Europese begrotingsproblemen, die in de eerste helft van januari al meteen opnieuw concrete vormen hebben aangenomen. Deze week wordt een belangrijke week wat betreft de veiling van Europees overheidspapier betreft. Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, verwacht dat de goudprijs in de komende dagen opnieuw gaat stijgen, maar van een doorbraak boven 1400 dollar lijkt op korte termijn onwaarschijnlijk. De trader verwacht dat de Chinezen en de Indiërs opnieuw goud gaan kopen. Vanmorgen werd voor een troy ounce goud in Seoul 1374,85 dollar betaald, of iets minder dan het slotniveau van gisteren. Op de Comex in New York steeg de goudprijs gisteren met 0,20%.