Die problemen kwamen voor het eerst aan het licht met de koersval van de yen en werden vervolgens bevestigd door de dreiging van de FED om beginnen te taperen. Meest merkwaardig is waarschijnlijk de wijziging van het standpunt van China, dat zich eerst radicaal keerde tegen de politiek van monetaire verruiming.

China waarschuwt nu tegen het stopzetten van deze politiek. Durden herhaalt daarom nogmaals zijn waarschuwing dat de S&P 500 kan terugvallen tot 450 punten, dat het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie onder 1% kan duiken en dat de goudprijs kan stijgen tot 10.000 dollar.

Die problemen kwamen voor het eerst aan het licht met de koersval van de yen en werden vervolgens bevestigd door de dreiging van de FED om beginnen te taperen. Meest merkwaardig is waarschijnlijk de wijziging van het standpunt van China, dat zich eerst radicaal keerde tegen de politiek van monetaire verruiming. China waarschuwt nu tegen het stopzetten van deze politiek. Durden herhaalt daarom nogmaals zijn waarschuwing dat de S&P 500 kan terugvallen tot 450 punten, dat het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie onder 1% kan duiken en dat de goudprijs kan stijgen tot 10.000 dollar.