De goudprijs bereikte een recordniveau in september 2011, meer bepaald op het niveau van 1923,70 dollar. Vanaf dat niveau kregen we een correctie met 32%. Iedereen vraagt zich nu af waar en wanneer de goudprijs een bodem zal vinden. Voorlopig valt van zo'n bodem nog niets te merken.

Alberto Calderon van BHP Billiton is echter van mening dat het goud rond 1200 dollar per troy ounce zal kunnen stabiliseren, dit vanwege de productiekosten. Veel producenten zullen capaciteit moeten afbouwen wanneer de goudprijs te lang onder dat prijsniveau blijft.

De goudprijs bereikte een recordniveau in september 2011, meer bepaald op het niveau van 1923,70 dollar. Vanaf dat niveau kregen we een correctie met 32%. Iedereen vraagt zich nu af waar en wanneer de goudprijs een bodem zal vinden. Voorlopig valt van zo'n bodem nog niets te merken. Alberto Calderon van BHP Billiton is echter van mening dat het goud rond 1200 dollar per troy ounce zal kunnen stabiliseren, dit vanwege de productiekosten. Veel producenten zullen capaciteit moeten afbouwen wanneer de goudprijs te lang onder dat prijsniveau blijft.