Matthew Lynn, financieel journalist en auteur van "Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis", vreest dat de goudprijs op lange termijn compleet door de vloer zal zakken, zeker wanneer zich andere alternatieve vormen van geld zullen aanbieden.

Die alternatieve vormen van geld kunnen digitale munten zoals Bitcoin zijn. Het voordeel van digitaal geld ten opzichte van goud is dat er niet plots nieuwe voorraden van kunnen opduiken. Bovendien kan dat digitaal geld in veel mindere mate gemanipuleerd worden banken en overheden.

Matthew Lynn, financieel journalist en auteur van "Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis", vreest dat de goudprijs op lange termijn compleet door de vloer zal zakken, zeker wanneer zich andere alternatieve vormen van geld zullen aanbieden. Die alternatieve vormen van geld kunnen digitale munten zoals Bitcoin zijn. Het voordeel van digitaal geld ten opzichte van goud is dat er niet plots nieuwe voorraden van kunnen opduiken. Bovendien kan dat digitaal geld in veel mindere mate gemanipuleerd worden banken en overheden.