Technisch gesproken ziet het plaatje voor het goud er momenteel nochtans niet zo slecht uit, niets lijkt vanaf de huidige prijsniveaus een herstel richting 1425 dollar in de weg te staan. Vorige week werd iets boven 1275 dollar een bodem voor de afgelopen acht weken bereikt, waarna een herstel niet uitbleef.

Er is weliswaar nog altijd sprake van grote institutionele verkoopdruk, maar anderzijds blijkt klaar en duidelijk dat elke prijscorrectie opnieuw kopers naar de markt lokt. Op basis van de technische analyse valt een herstel van de goudprijs richting 1425 dollar niet uit te sluiten.

Technisch gesproken ziet het plaatje voor het goud er momenteel nochtans niet zo slecht uit, niets lijkt vanaf de huidige prijsniveaus een herstel richting 1425 dollar in de weg te staan. Vorige week werd iets boven 1275 dollar een bodem voor de afgelopen acht weken bereikt, waarna een herstel niet uitbleef. Er is weliswaar nog altijd sprake van grote institutionele verkoopdruk, maar anderzijds blijkt klaar en duidelijk dat elke prijscorrectie opnieuw kopers naar de markt lokt. Op basis van de technische analyse valt een herstel van de goudprijs richting 1425 dollar niet uit te sluiten.