Ook in de eerste helft van volgend jaar zou er slechts sprake zijn van een BBP-groei met 3%. Global head of commodities research Mike Haigh bij Societe Generale gelooft dat een harde landing voor de Chinese economie een ware aardverschuiving op de grondstoffenmarkten zou veroorzaken.

De goudprijs kan nog volatieler worden wanneer de Chinese economie plooit. In de eerste plaats zou de goudprijs stijgen, maar vervolgens zou het effect van de verarming van de Chinese bevolking duidelijk worden. Chinezen zijn grote kopers van goud en wanneer ze minder spaargeld ter beschikking hebben, zal de goudprijs automatisch moeten dalen.

Ook in de eerste helft van volgend jaar zou er slechts sprake zijn van een BBP-groei met 3%. Global head of commodities research Mike Haigh bij Societe Generale gelooft dat een harde landing voor de Chinese economie een ware aardverschuiving op de grondstoffenmarkten zou veroorzaken. De goudprijs kan nog volatieler worden wanneer de Chinese economie plooit. In de eerste plaats zou de goudprijs stijgen, maar vervolgens zou het effect van de verarming van de Chinese bevolking duidelijk worden. Chinezen zijn grote kopers van goud en wanneer ze minder spaargeld ter beschikking hebben, zal de goudprijs automatisch moeten dalen.