De goudprijs ging nogmaals zwaar onderuit in zoverre dat een troy ounce goud nu al 30% minder kost dan tijdens de piek bereikt in september 2011.

Dr. Michael Haigh, Head of Commodities Research bij Societe Generale, vreest dat het met het goud van kwaad naar erger zal gaan. Haig voorspelde al in april een terugval richting 1375 dollar, op een moment dat een troy ounce goud nog maar 1600 dollar kostte.

Haigh verwacht nu dat het goud zal terugvallen richting 1200 dollar tijdens het vierde kwartaal van dit jaar. Daar zou echter de daling van de goudprijs nog niet stilvallen, tegen 2017 zou de goudprijs kunnen terugvallen tot 1000 dollar. Hij adviseert om het goud zo ver mogelijk links te laten liggen.

De goudprijs ging nogmaals zwaar onderuit in zoverre dat een troy ounce goud nu al 30% minder kost dan tijdens de piek bereikt in september 2011. Dr. Michael Haigh, Head of Commodities Research bij Societe Generale, vreest dat het met het goud van kwaad naar erger zal gaan. Haig voorspelde al in april een terugval richting 1375 dollar, op een moment dat een troy ounce goud nog maar 1600 dollar kostte. Haigh verwacht nu dat het goud zal terugvallen richting 1200 dollar tijdens het vierde kwartaal van dit jaar. Daar zou echter de daling van de goudprijs nog niet stilvallen, tegen 2017 zou de goudprijs kunnen terugvallen tot 1000 dollar. Hij adviseert om het goud zo ver mogelijk links te laten liggen.