Alan Newman, de uitgever van de CrossCurrents Newsletter, is van mening dat de goudprijs kan stijgen tot voorbij de piek uit de jaren 80. Die piek ligt op 1901 dollar, wanneer met de inflatie wordt rekening gehouden.

Zowat alle factoren pleiten in de richting van een verdere stijging van de goudprijs. Newman wijst naar de vrees voor een volgende shock op de financiële markten, maar ook naar de race waarbij landen hun munten laten devalueren.

Newman wijst er op dat de berenmarkt in het goud 21 jaar duurde. Er is dan ook geen reden om te veronderstellen waarom de bull markt niet nog een paar jaar zou blijven duren. De fundamenten onder de goudprijs blijven onveranderd sterk.

Alan Newman, de uitgever van de CrossCurrents Newsletter, is van mening dat de goudprijs kan stijgen tot voorbij de piek uit de jaren 80. Die piek ligt op 1901 dollar, wanneer met de inflatie wordt rekening gehouden. Zowat alle factoren pleiten in de richting van een verdere stijging van de goudprijs. Newman wijst naar de vrees voor een volgende shock op de financiële markten, maar ook naar de race waarbij landen hun munten laten devalueren. Newman wijst er op dat de berenmarkt in het goud 21 jaar duurde. Er is dan ook geen reden om te veronderstellen waarom de bull markt niet nog een paar jaar zou blijven duren. De fundamenten onder de goudprijs blijven onveranderd sterk.