Faber gelooft niet meer dat er op korte termijn een stijging van de goudprijs zit aan te komen, hij houdt rekening met een correctie met 10% of zelfs iets meer. Dat betekent dat de goudprijs zou kunnen terugvallen tot een range van 1550 tot 1600 dollar of zelfs nog iets lager.

Dr. Doom, een troetelnaam die Faber moet delen met professor Roubini, merkt echter op dat de centrale banken geld zullen blijven drukken en dat moet op termijn inflatie in de hand werken.

We weten allemaal dat goud goed gedijt in een inflatoire omgeving, zodat de bezitters van goud zeker niet hoeven te wanhopen. Ook Faber heeft zijn posities in goud niet afgebouwd.

Faber gelooft niet meer dat er op korte termijn een stijging van de goudprijs zit aan te komen, hij houdt rekening met een correctie met 10% of zelfs iets meer. Dat betekent dat de goudprijs zou kunnen terugvallen tot een range van 1550 tot 1600 dollar of zelfs nog iets lager. Dr. Doom, een troetelnaam die Faber moet delen met professor Roubini, merkt echter op dat de centrale banken geld zullen blijven drukken en dat moet op termijn inflatie in de hand werken. We weten allemaal dat goud goed gedijt in een inflatoire omgeving, zodat de bezitters van goud zeker niet hoeven te wanhopen. Ook Faber heeft zijn posities in goud niet afgebouwd.