Aanleiding voor de stijging van de goudprijs is vrees voor inflatie, inflatie die veroorzaakt kan worden door het massaal inkopen van staatsobligaties door de Federal Reserve.

De goudprijs steeg maandag tot boven 1400 dollar per troy ounce, terwijl palladium voor het eerst sinds april de kaap van 700 dollar rondde.

De goudprijs is al met 6% gestegen sinds de FED vorige week aankondigde voor 600 miljard dollar aan staatsobligaties gaat blijven inkopen.

Miguel Perez-Santalla, vice president sales bij Heraeus Precious Metals Management, is van mening dat de goudprijs kan blijven stijgen. Voor het einde van dit jaar kan de kaap van 1500 dollar bereikt worden.

Aanleiding voor de stijging van de goudprijs is vrees voor inflatie, inflatie die veroorzaakt kan worden door het massaal inkopen van staatsobligaties door de Federal Reserve. De goudprijs steeg maandag tot boven 1400 dollar per troy ounce, terwijl palladium voor het eerst sinds april de kaap van 700 dollar rondde. De goudprijs is al met 6% gestegen sinds de FED vorige week aankondigde voor 600 miljard dollar aan staatsobligaties gaat blijven inkopen. Miguel Perez-Santalla, vice president sales bij Heraeus Precious Metals Management, is van mening dat de goudprijs kan blijven stijgen. Voor het einde van dit jaar kan de kaap van 1500 dollar bereikt worden.