Federal Bank of Atlanta president Dennis Lockhart is van mening dat de discussie over die verruiming - zeg maar quantative easing 2 - op zeer korte termijn gaat beginnen.

Chris Yoo, hoofd global derivatives bij Samsung Futures Inc. in Seoel, gelooft anderzijds dat die quantative easing 2 niet in één fase maar in verschillende fases zal worden uitgevoerd.

Dat heeft als consequentie dat de onzekerheid op korte of zelfs middellange termijn niet gaat verdwijnen, wat in het voordeel van het goud speelt. Yoo sluit een correctie niet uit, maar daarna kan de goudprijs gewoon doorstijgen.

Federal Bank of Atlanta president Dennis Lockhart is van mening dat de discussie over die verruiming - zeg maar quantative easing 2 - op zeer korte termijn gaat beginnen. Chris Yoo, hoofd global derivatives bij Samsung Futures Inc. in Seoel, gelooft anderzijds dat die quantative easing 2 niet in één fase maar in verschillende fases zal worden uitgevoerd. Dat heeft als consequentie dat de onzekerheid op korte of zelfs middellange termijn niet gaat verdwijnen, wat in het voordeel van het goud speelt. Yoo sluit een correctie niet uit, maar daarna kan de goudprijs gewoon doorstijgen.