Chief Executive Officer Paul Walker van GFMS is van mening dat de goudprijs nog dit jaar kan doorstijgen tot 1300 dollar per troy ounce. Walker sluit zelfs een stijging boven dat niveau niet bij voorbaat uit.

Hij verwacht voor het einde van het jaar nog meer vraag van de beleggers voor goud, wat de prijs een duwtje in de rug moet kunnen geven. De minste opstoot van de financiële crisis kan de vraag naar goud doen toenemen.

In het tweede kwartaal steeg de vraag naar goud met 36% en die trend zal zich ongetwijfeld verder zetten. De hoge goudprijs remt wel de vraag naar goud voor juwelen af, waardoor dit segment van de markt niet meer bepalend zal zijn voor de prijsevolutie.

Chief Executive Officer Paul Walker van GFMS is van mening dat de goudprijs nog dit jaar kan doorstijgen tot 1300 dollar per troy ounce. Walker sluit zelfs een stijging boven dat niveau niet bij voorbaat uit. Hij verwacht voor het einde van het jaar nog meer vraag van de beleggers voor goud, wat de prijs een duwtje in de rug moet kunnen geven. De minste opstoot van de financiële crisis kan de vraag naar goud doen toenemen. In het tweede kwartaal steeg de vraag naar goud met 36% en die trend zal zich ongetwijfeld verder zetten. De hoge goudprijs remt wel de vraag naar goud voor juwelen af, waardoor dit segment van de markt niet meer bepalend zal zijn voor de prijsevolutie.