De goudprijs kan naar de maan geschoten worden, aldus Schiff. Dat zal gebeuren wanneer de Amerikaanse centrale bank zal moeten toegeven dat ze veel te vroeg is begonnen met taperen. In dat geval zal ze het geweer van schouder moeten veranderen en terug overgaan naar quantative easing.

Die beslissing zal een shock-effect op de markten bewerkstelligen, met een massale vlucht richting goud tot gevolg. In de visie van Schiff zou Janet Yellen wel eens vroeger dan iedereen denkt moeten toegeven dat de politiek van taperen is mislukt. Op dat moment zal het uur van het goud slaan.

De goudprijs kan naar de maan geschoten worden, aldus Schiff. Dat zal gebeuren wanneer de Amerikaanse centrale bank zal moeten toegeven dat ze veel te vroeg is begonnen met taperen. In dat geval zal ze het geweer van schouder moeten veranderen en terug overgaan naar quantative easing. Die beslissing zal een shock-effect op de markten bewerkstelligen, met een massale vlucht richting goud tot gevolg. In de visie van Schiff zou Janet Yellen wel eens vroeger dan iedereen denkt moeten toegeven dat de politiek van taperen is mislukt. Op dat moment zal het uur van het goud slaan.