Hij waarschuwde zijn publiek dat het allesbehalve de bedoeling was om een apocalyptische boodschap te brengen, maar zijn woorden deden links en rechts toch wat aanwezigen huiveren. Goud wordt volgens hem de grootste van alle zeepbellen die er ooit hebben bestaan.

A Tarnished Dollar Will Put the Shine on Gold

In 2002 schreef Giustra al het boek A Tarnished Dollar Will Put the Shine on Gold, op een moment dat een troy ounce goud nog maar 300 dollar kostte.

Van Ben Bernanke en zijn politiek van monetaire verruiming (quantative easing) was toen in de verste verte nog geen sprake. De auteur was er toen al van overtuigd dat de goudprijs zou stijgen en is dat nu meer dan ooit.

Giustra geeft toe geen enkel idee te hebben tot waar de goudprijs kan stijgen, maar hij liet in ieder geval doorschemeren dat het edelmetaal (erg) hoge toppen kan scheren.

De goudprijs wordt de zeepbel waar alle beleggers naar toe zullen vluchten wanneer alle andere zeepbellen zijn ontploft, met als gevolg dat de prijs voor een troy ounce goud door het plafond zal schieten.

Hij waarschuwde zijn publiek dat het allesbehalve de bedoeling was om een apocalyptische boodschap te brengen, maar zijn woorden deden links en rechts toch wat aanwezigen huiveren. Goud wordt volgens hem de grootste van alle zeepbellen die er ooit hebben bestaan.A Tarnished Dollar Will Put the Shine on GoldIn 2002 schreef Giustra al het boek A Tarnished Dollar Will Put the Shine on Gold, op een moment dat een troy ounce goud nog maar 300 dollar kostte. Van Ben Bernanke en zijn politiek van monetaire verruiming (quantative easing) was toen in de verste verte nog geen sprake. De auteur was er toen al van overtuigd dat de goudprijs zou stijgen en is dat nu meer dan ooit. Giustra geeft toe geen enkel idee te hebben tot waar de goudprijs kan stijgen, maar hij liet in ieder geval doorschemeren dat het edelmetaal (erg) hoge toppen kan scheren. De goudprijs wordt de zeepbel waar alle beleggers naar toe zullen vluchten wanneer alle andere zeepbellen zijn ontploft, met als gevolg dat de prijs voor een troy ounce goud door het plafond zal schieten.