Op de eerste plaats verwacht Juvyns dat de economie in de groeimarkten in de loop van dit jaar zal verbeteren, wat met aantrekkende inflatie kan gepaard gaan. Deze evolutie zal ongetwijfeld de vraag naar fysiek goud vanuit Azië helpen ondersteunen.

Na de sterke correctie in 2013 kan 2014 het jaar worden dat de goudprijs lichtjes zal blijven stijgen. Een factor waar niet zo vaak mee rekening moet worden gehouden, is het verminderde aanbod aan gerecycleerd goud. In het derde kwartaal was er een iets groter aanbod, maar dat aanbod lag toch nog altijd 10% onder het niveau van vorig jaar.

Op de eerste plaats verwacht Juvyns dat de economie in de groeimarkten in de loop van dit jaar zal verbeteren, wat met aantrekkende inflatie kan gepaard gaan. Deze evolutie zal ongetwijfeld de vraag naar fysiek goud vanuit Azië helpen ondersteunen. Na de sterke correctie in 2013 kan 2014 het jaar worden dat de goudprijs lichtjes zal blijven stijgen. Een factor waar niet zo vaak mee rekening moet worden gehouden, is het verminderde aanbod aan gerecycleerd goud. In het derde kwartaal was er een iets groter aanbod, maar dat aanbod lag toch nog altijd 10% onder het niveau van vorig jaar.