Ric Deverell, global head of commodities bij Credit Suisse, is van mening dat de grote macro hedge funds volop hun goudposities aan het afbouwen zijn.

Daar stopt het echter niet mee, heel wat fondsbeheerders wachten op een herstel van de goudprijs om short-posities in te nemen.

Goud gold tot dusver als een soort verzekering, maar inmiddels lijkt het er op dat tegen de achtergrond van een betere wereldeconomie niemand nog zo'n verzekering nodig heeft.

Technisch is het plaatje vrij duidelijk: de goudprijs kan in vrije val gaan wanneer de kaap van 1500 dollar wordt doorbroken. Deverell gelooft dat dit scenario wel degelijk kans op slagen maakt, hij gelooft dat goud binnen twee jaar aanzienlijk goedkoper zal zijn geworden.

Ric Deverell, global head of commodities bij Credit Suisse, is van mening dat de grote macro hedge funds volop hun goudposities aan het afbouwen zijn. Daar stopt het echter niet mee, heel wat fondsbeheerders wachten op een herstel van de goudprijs om short-posities in te nemen. Goud gold tot dusver als een soort verzekering, maar inmiddels lijkt het er op dat tegen de achtergrond van een betere wereldeconomie niemand nog zo'n verzekering nodig heeft. Technisch is het plaatje vrij duidelijk: de goudprijs kan in vrije val gaan wanneer de kaap van 1500 dollar wordt doorbroken. Deverell gelooft dat dit scenario wel degelijk kans op slagen maakt, hij gelooft dat goud binnen twee jaar aanzienlijk goedkoper zal zijn geworden.