Voorlopig zijn de verhandelde volumes echter te dun om een stijging van de goudprijs te rechtvaardigen. De goudprijs kan in september weer aan recordrace beginnen, zo denkt Frank Holmes, CEO of U.S. Global Investors.

Historisch gezien stijgt de goudprijs in september met 2,50% boven het niveau van augustus. Daardoor zou het goud dicht in de buurt van de historische piekprijs komen, die vervolgens daarboven kan doorstijgen tot 1300 dollar per troy ounce of zelfs nog hoger.

Traditioneel zijn de zomermaanden zwak voor de goudprijs. De verhandelde volumes in China zijn dan laag en ook de Indische consumenten zetten hun aankopen dan op een laag pitje.

Nicholas Brooks, head research and investment strategy bij ETF Securities, merkte op dat er vorige week meer dan 100 miljoen dollar extra in het fonds werd geïnvesteerd. Daarmee wordt aangetoond dat de beleggers in een verdere stijging van de goudprijs blijven geloven.

Voorlopig zijn de verhandelde volumes echter te dun om een stijging van de goudprijs te rechtvaardigen. De goudprijs kan in september weer aan recordrace beginnen, zo denkt Frank Holmes, CEO of U.S. Global Investors. Historisch gezien stijgt de goudprijs in september met 2,50% boven het niveau van augustus. Daardoor zou het goud dicht in de buurt van de historische piekprijs komen, die vervolgens daarboven kan doorstijgen tot 1300 dollar per troy ounce of zelfs nog hoger. Traditioneel zijn de zomermaanden zwak voor de goudprijs. De verhandelde volumes in China zijn dan laag en ook de Indische consumenten zetten hun aankopen dan op een laag pitje. Nicholas Brooks, head research and investment strategy bij ETF Securities, merkte op dat er vorige week meer dan 100 miljoen dollar extra in het fonds werd geïnvesteerd. Daarmee wordt aangetoond dat de beleggers in een verdere stijging van de goudprijs blijven geloven.