Ook geruchten dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Fed, het tempo waarin het obligaties opkoopt zou temperen droeg bij aan het negatieve sentiment.

Het grotere plaatje laat zien dat andere activa aan glans winnen omdat de economie geleidelijk aantrekt en de systeemrisico's afnemen.

Een significant deel van de goudvraag is gebaseerd op speculatie, op het idee dat de prijzen blijven stijgen. Het geloof in dit idee neemt echter snel af.

Het volgende steunniveau is USD 1.525 per ounce. Als dat niet houdt dan zou dat kunnen betekenen dat de goudkoorts voorgoed voorbij is. De analisten van ABN Amro zien goudprijs de komende jaren dalen.

Ook geruchten dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Fed, het tempo waarin het obligaties opkoopt zou temperen droeg bij aan het negatieve sentiment. Het grotere plaatje laat zien dat andere activa aan glans winnen omdat de economie geleidelijk aantrekt en de systeemrisico's afnemen. Een significant deel van de goudvraag is gebaseerd op speculatie, op het idee dat de prijzen blijven stijgen. Het geloof in dit idee neemt echter snel af. Het volgende steunniveau is USD 1.525 per ounce. Als dat niet houdt dan zou dat kunnen betekenen dat de goudkoorts voorgoed voorbij is. De analisten van ABN Amro zien goudprijs de komende jaren dalen.