De goudprijs bereikte een recordniveau op 1265,30 dollar in juni. Goldman Sachs verwacht dat het goud over een periode van drie maanden opnieuw tot dit niveau gaat stijgen. Gisteren kostte een troy ounce goud weer bijna 1225 dollar.

Over een periode van zes maanden verwacht Goldman Sachs dat de goudprijs naar 1300 dollar per troy ounce kan stijgen. Die klim kan dus tegen het einde van het jaar worden verwacht.

Bovendien kan ook 2011 een jaar van stijgende goudprijzen

worden, onder andere als gevolg van een sterke toename van de vraag naar goud vanuit China. Op langere termijn is een koersdoel van 1500 dollar niet onrealistisch.

De goudprijs bereikte een recordniveau op 1265,30 dollar in juni. Goldman Sachs verwacht dat het goud over een periode van drie maanden opnieuw tot dit niveau gaat stijgen. Gisteren kostte een troy ounce goud weer bijna 1225 dollar. Over een periode van zes maanden verwacht Goldman Sachs dat de goudprijs naar 1300 dollar per troy ounce kan stijgen. Die klim kan dus tegen het einde van het jaar worden verwacht. Bovendien kan ook 2011 een jaar van stijgende goudprijzen worden, onder andere als gevolg van een sterke toename van de vraag naar goud vanuit China. Op langere termijn is een koersdoel van 1500 dollar niet onrealistisch.