Niets bleek echter minder waard. Citigroup publiceerde in ijltempo een rapport, waarin werd gesteld dat goud een "a very 'long cycle' metaal" is dat zich momenteel in een proces van piekvorming bevindt. Edmund Moy, chief strategist bij Morgan Gold, is altijd een long-term gold bull geweest.

Momenteel is er sprake van "short-term volatility", waarbij de goudprijs zelfs in een lange overwinteringsfase wegzinken. Maar het Amerikaans begrotingsdeficiet zal weldra oplopen tot 2000 miljard dollar per jaar, wat uiteindelijk de goudprijs naar een nieuwe hausse-fase moet leiden.

Niets bleek echter minder waard. Citigroup publiceerde in ijltempo een rapport, waarin werd gesteld dat goud een "a very 'long cycle' metaal" is dat zich momenteel in een proces van piekvorming bevindt. Edmund Moy, chief strategist bij Morgan Gold, is altijd een long-term gold bull geweest. Momenteel is er sprake van "short-term volatility", waarbij de goudprijs zelfs in een lange overwinteringsfase wegzinken. Maar het Amerikaans begrotingsdeficiet zal weldra oplopen tot 2000 miljard dollar per jaar, wat uiteindelijk de goudprijs naar een nieuwe hausse-fase moet leiden.