De hoofdreden voor de zwakte bij het goud zou een zich stabiliserende economie zijn, met minder onzekerheden en gevaren. Dit jaar zou de gemiddelde goudprijs 1350 dollar bedragen, of 7% minder dan vorig jaar. De risico's voor de goudprijs liggen echter duidelijk aan de onderzijde.

Rhona O'Connell, head of metals research and forecasting bij GFMS, ziet steun liggen voor de goudprijs tussen 1200 en 1250 dollar. Een terugval onder dat niveau zou betekenen dat de goudprijs nog verder weg kan zakken, mogelijk zelfs tot in de buurt van 1000 dollar.

De hoofdreden voor de zwakte bij het goud zou een zich stabiliserende economie zijn, met minder onzekerheden en gevaren. Dit jaar zou de gemiddelde goudprijs 1350 dollar bedragen, of 7% minder dan vorig jaar. De risico's voor de goudprijs liggen echter duidelijk aan de onderzijde. Rhona O'Connell, head of metals research and forecasting bij GFMS, ziet steun liggen voor de goudprijs tussen 1200 en 1250 dollar. Een terugval onder dat niveau zou betekenen dat de goudprijs nog verder weg kan zakken, mogelijk zelfs tot in de buurt van 1000 dollar.