Technische analist Tom DeMark is van mening dat de FED door de eindeloze geldcreatie de hausse kunstmatig heeft gevoed. De beurskoersen zijn gestegen tot een niveau dat ze in normale omstandigheden nooit hadden kunnen bereiken. Er is dan ook sprake van een abnormale situatie, alsdus DeMark.

Maar vroeg of laat zal die situatie zich opnieuw moeten normaliseren en dat kan grote gevolgen hebben voor het financieel systeem. De grote opwaartse beweging op de beurzen kan stilvallen, waarna de fakkel door het goud kan overgenomen worden. DeMark sluit een forse beweging van de goudprijs in 2014 niet uit.

Technische analist Tom DeMark is van mening dat de FED door de eindeloze geldcreatie de hausse kunstmatig heeft gevoed. De beurskoersen zijn gestegen tot een niveau dat ze in normale omstandigheden nooit hadden kunnen bereiken. Er is dan ook sprake van een abnormale situatie, alsdus DeMark. Maar vroeg of laat zal die situatie zich opnieuw moeten normaliseren en dat kan grote gevolgen hebben voor het financieel systeem. De grote opwaartse beweging op de beurzen kan stilvallen, waarna de fakkel door het goud kan overgenomen worden. DeMark sluit een forse beweging van de goudprijs in 2014 niet uit.