Want de recente verzwakking van de goudprijs was ditmaal niet het gevolg van een zogenaamde flash crash, maar wel van de krachtigere dollar. Die is namelijk op de valutamarkten opnieuw gestegen ten opzichte van de euro. Volgens veel analisten is die stijgende trend iets waar we in toekomst mee rekening zullen moeten blijven houden.

Algemeen wordt rekening gehouden met een verdere correctie in de koers van de dollar en dat is geen goed nieuws voor het goud. In het hoekje van de hyperinflationisten is het in de afgelopen maanden dan ook opvallend stil gebleven, veel geschreeuw hebben we daar niet meer gehoord.

Want de recente verzwakking van de goudprijs was ditmaal niet het gevolg van een zogenaamde flash crash, maar wel van de krachtigere dollar. Die is namelijk op de valutamarkten opnieuw gestegen ten opzichte van de euro. Volgens veel analisten is die stijgende trend iets waar we in toekomst mee rekening zullen moeten blijven houden. Algemeen wordt rekening gehouden met een verdere correctie in de koers van de dollar en dat is geen goed nieuws voor het goud. In het hoekje van de hyperinflationisten is het in de afgelopen maanden dan ook opvallend stil gebleven, veel geschreeuw hebben we daar niet meer gehoord.