Luschini baseert die overtuiging op het feit dat het afsluiten van een overeenkomst over de begroting een belangrijke hinderpaal die het taperen nog afremde heeft weggenomen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het taperen geleidelijk aan gebeuren, waarbij de FED in eerste instantie voor 10 tot 15 miljard dollar minder aan obligaties zal inkomen.

Dat betekent dat er nog voor 70 tot 75 miljard dollar zou worden ingekocht. De kans is groot dat de goudprijs fors kan dalen wanneer de FED inderdaad in december zal beginnen te taperen. Het goud blijkt namelijk bijzonder kwetsbaar voor wijzigingen in de monetaire politiek van de FED.

Luschini baseert die overtuiging op het feit dat het afsluiten van een overeenkomst over de begroting een belangrijke hinderpaal die het taperen nog afremde heeft weggenomen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het taperen geleidelijk aan gebeuren, waarbij de FED in eerste instantie voor 10 tot 15 miljard dollar minder aan obligaties zal inkomen. Dat betekent dat er nog voor 70 tot 75 miljard dollar zou worden ingekocht. De kans is groot dat de goudprijs fors kan dalen wanneer de FED inderdaad in december zal beginnen te taperen. Het goud blijkt namelijk bijzonder kwetsbaar voor wijzigingen in de monetaire politiek van de FED.