Met name zou er nog altijd heel wat short posities in het goud staan. Veel analisten verwachten namelijk nog steeds een verdere daling van de goudprijs in de loop van dit jaar. Maar op een bepaald moment kunnen die shorters gedwongen worden om hun posities te sluiten.

Het is op dat moment dat de goudprijs definitief in beweging zal komen. De goudprijs kan exploderen wanneer de shorters uit de markt worden geduwd. Wanneer dat zal gebeuren, valt echter onmogelijk te voorspellen. Het valt alleen maar op dat de stijging van de goudprijs zich niet echt doorzet, zelfs niet op cruciale momenten.

Met name zou er nog altijd heel wat short posities in het goud staan. Veel analisten verwachten namelijk nog steeds een verdere daling van de goudprijs in de loop van dit jaar. Maar op een bepaald moment kunnen die shorters gedwongen worden om hun posities te sluiten. Het is op dat moment dat de goudprijs definitief in beweging zal komen. De goudprijs kan exploderen wanneer de shorters uit de markt worden geduwd. Wanneer dat zal gebeuren, valt echter onmogelijk te voorspellen. Het valt alleen maar op dat de stijging van de goudprijs zich niet echt doorzet, zelfs niet op cruciale momenten.