Bank Of America Merrill Lynch ziet een forse stijging van de goudprijs mogelijk wanneer nu de kaap van 1270 dollar wordt doorbroken. Boven dat niveau kan er sprake zijn van een short squeeze, de shorters zullen uit de markt worden geduwd omdat ze gedwongen zijn om de posities te sluiten.

Als gevolg daarvan kan de goudprijs opnieuw een forse duw in de rug krijgen. De analisten van de Amerikaanse grootbank zien dan een aanzienlijk opwaarts potentieel mogelijk, in een eerste fase zou de goudprijs kunnen doorstijgen tot de zone van 1362-1399 dollar, waar een nieuwe weerstandszone wacht.

Bank Of America Merrill Lynch ziet een forse stijging van de goudprijs mogelijk wanneer nu de kaap van 1270 dollar wordt doorbroken. Boven dat niveau kan er sprake zijn van een short squeeze, de shorters zullen uit de markt worden geduwd omdat ze gedwongen zijn om de posities te sluiten. Als gevolg daarvan kan de goudprijs opnieuw een forse duw in de rug krijgen. De analisten van de Amerikaanse grootbank zien dan een aanzienlijk opwaarts potentieel mogelijk, in een eerste fase zou de goudprijs kunnen doorstijgen tot de zone van 1362-1399 dollar, waar een nieuwe weerstandszone wacht.