In Tokio werd voor een troy ounce goud 1391,95 dollar betaald, of 0,60% meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Daar werd goud ook al 0,60% duurder.

De goudprijs bereikte op 7 december een recordniveau op 1431,25 dollar, dit jaar werd goud 27% duurder. De stijging van de goudprijs wordt vooral gelinkt aan de dollarkoers.

Kazuhiko Saito, analist in Tokio bij broker Fujitomi Co, wijst er op dat de handel in edelmetalen relatief dun is. Zowel gisteren als vandaag wordt er in Londen namelijk niet gehandeld.

In Tokio werd voor een troy ounce goud 1391,95 dollar betaald, of 0,60% meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Daar werd goud ook al 0,60% duurder. De goudprijs bereikte op 7 december een recordniveau op 1431,25 dollar, dit jaar werd goud 27% duurder. De stijging van de goudprijs wordt vooral gelinkt aan de dollarkoers. Kazuhiko Saito, analist in Tokio bij broker Fujitomi Co, wijst er op dat de handel in edelmetalen relatief dun is. Zowel gisteren als vandaag wordt er in Londen namelijk niet gehandeld.