Volgens Pike werd op een recente meeting van leiders van BRIC's landen een overeenkomst bereikt over een nieuw financieel systeem. De dollar voldoet niet langer als wereldreservemunt, onder andere omdat de waarde van de greenback dreigt te worden uitgehold door de massale geldcreatie van de Amerikaanse centrale bank.

Als de dollar door de knieën gaat, kan het moeilijk anders of de goudprijs zal door het plafond vliegen. Het opgeven van een koersdoel voor het goud is echter moeilijk, alles zal afhangen van de kracht van de corrigerende beweging in de dollarkoers. Maar een verdubbeling van de goudprijs is volgens Pike niet bij voorbaat uitgesloten.

Volgens Pike werd op een recente meeting van leiders van BRIC's landen een overeenkomst bereikt over een nieuw financieel systeem. De dollar voldoet niet langer als wereldreservemunt, onder andere omdat de waarde van de greenback dreigt te worden uitgehold door de massale geldcreatie van de Amerikaanse centrale bank. Als de dollar door de knieën gaat, kan het moeilijk anders of de goudprijs zal door het plafond vliegen. Het opgeven van een koersdoel voor het goud is echter moeilijk, alles zal afhangen van de kracht van de corrigerende beweging in de dollarkoers. Maar een verdubbeling van de goudprijs is volgens Pike niet bij voorbaat uitgesloten.