Ben Davies, director en CEO bij Hinde Capital, is van mening dat de goudprijs in de komende weken voorbij de kaap van 1440 dollar gaat breken. Davies verwacht daarna een verdere forse stijging.

Hij ziet een troy ounce goud op 31 december van dit jaar 1840 dollar kosten, of een stijging met ongeveer 30% vanaf de huidige niveaus. Davies stelt vast dat de doorsnee belegger nog steeds onderbelegd is in goud.

Momenteel wordt maar 0,70% van de global assets in goud aangehouden en dat percentage zou nog wel eens fors kunnen stijgen. Volgens Davies koopt de belegger liever fysiek goud, eerder dan ETF's.

Ben Davies, director en CEO bij Hinde Capital, is van mening dat de goudprijs in de komende weken voorbij de kaap van 1440 dollar gaat breken. Davies verwacht daarna een verdere forse stijging. Hij ziet een troy ounce goud op 31 december van dit jaar 1840 dollar kosten, of een stijging met ongeveer 30% vanaf de huidige niveaus. Davies stelt vast dat de doorsnee belegger nog steeds onderbelegd is in goud. Momenteel wordt maar 0,70% van de global assets in goud aangehouden en dat percentage zou nog wel eens fors kunnen stijgen. Volgens Davies koopt de belegger liever fysiek goud, eerder dan ETF's.