Het goud zou dit jaar een knalprestatie te zien geven, zo wordt ons vaak voor ogen gehouden. Sommige hyperinflationisten durven te dromen van een goudprijs die door het dak knalt, bijvoorbeeld in reactie op het feit dat de manipulatie van de goudmarkt ten einde zal lopen.

Fondsbeheerder Coutts hoort thuis in het kamp van de pessimisten, waar niet wordt geloofd in het blijvend karakter van de stijging van de goudprijs. Integendeel zelfs, die goudprijs kan volgens Coutts dit jaar met een percentage in dubbele cijfers dalen. De daling van de zilverprijs zou zelfs nog forser kunnen worden.

Het goud zou dit jaar een knalprestatie te zien geven, zo wordt ons vaak voor ogen gehouden. Sommige hyperinflationisten durven te dromen van een goudprijs die door het dak knalt, bijvoorbeeld in reactie op het feit dat de manipulatie van de goudmarkt ten einde zal lopen. Fondsbeheerder Coutts hoort thuis in het kamp van de pessimisten, waar niet wordt geloofd in het blijvend karakter van de stijging van de goudprijs. Integendeel zelfs, die goudprijs kan volgens Coutts dit jaar met een percentage in dubbele cijfers dalen. De daling van de zilverprijs zou zelfs nog forser kunnen worden.