Van de 21 door Bloomberg ondervraagde dealers verwachter 16 dat de goudprijs deze week verder gaat stijgen. Twee rekenen op een stabiele goudprijs, de drie andere gaan uit van een daling.

Vorige week bereikte de goudprijs een nieuwe piek voor de afgelopen 18 maanden op het niveau van 1025,80 dollar. Die stijging ging gepaard met de terugval tot een nieuw dieptepunt voor bijna een jaar voor de U.S. Dollar Index.

Het 'green shoots' sentiment zal de financiële markten ook in de komende dagen blijven domineren, zo denkt Jim Pogoda, analist bij Mitsubishi International Corporation. Vooral de evolutie van de dollar zal nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Van de 21 door Bloomberg ondervraagde dealers verwachter 16 dat de goudprijs deze week verder gaat stijgen. Twee rekenen op een stabiele goudprijs, de drie andere gaan uit van een daling. Vorige week bereikte de goudprijs een nieuwe piek voor de afgelopen 18 maanden op het niveau van 1025,80 dollar. Die stijging ging gepaard met de terugval tot een nieuw dieptepunt voor bijna een jaar voor de U.S. Dollar Index. Het 'green shoots' sentiment zal de financiële markten ook in de komende dagen blijven domineren, zo denkt Jim Pogoda, analist bij Mitsubishi International Corporation. Vooral de evolutie van de dollar zal nauwlettend in de gaten worden gehouden.