In een deflatoire omgeving voelt de goudprijs zich niet zo kiplekker, dus valt een verdere correctie niet bij voorbaat uit te sluiten. Bovendien ziet ook het technische plaatje voor het goud er niet zo goed uit. Als de deflatie zich inderdaad doorzet, kan de koers nog fors lager.

Koersdoel 700 dollar?

Yoni Jacobs, chief investment strategist bij Chart Prophet Capital, sluit zelfs niet uit dat de goudprijs kan terugvallen tot 700 dollar per troy ounce. Belangrijk daarbij is het technisch steunniveau van 1500 dollar. Wanneer dit wordt doorbroken, kan er paniek uitbarsten.

Het gevolg zou een verkoopgolf zijn, waarbij iedereen die nog long staat zijn posities zal willen afbouwen. De goudprijs bevindt zich nu zowel onder het 200- als het 300-daags gemiddelde, waarbij laatstgenoemde lange tijd als steunniveau voor de bull-markt heeft gediend. De uptrend werd gebroken zodra de goudprijs terugviel onder dat niveau.

In een deflatoire omgeving voelt de goudprijs zich niet zo kiplekker, dus valt een verdere correctie niet bij voorbaat uit te sluiten. Bovendien ziet ook het technische plaatje voor het goud er niet zo goed uit. Als de deflatie zich inderdaad doorzet, kan de koers nog fors lager. Koersdoel 700 dollar? Yoni Jacobs, chief investment strategist bij Chart Prophet Capital, sluit zelfs niet uit dat de goudprijs kan terugvallen tot 700 dollar per troy ounce. Belangrijk daarbij is het technisch steunniveau van 1500 dollar. Wanneer dit wordt doorbroken, kan er paniek uitbarsten. Het gevolg zou een verkoopgolf zijn, waarbij iedereen die nog long staat zijn posities zal willen afbouwen. De goudprijs bevindt zich nu zowel onder het 200- als het 300-daags gemiddelde, waarbij laatstgenoemde lange tijd als steunniveau voor de bull-markt heeft gediend. De uptrend werd gebroken zodra de goudprijs terugviel onder dat niveau.