De goudprijs is dit jaar geleidelijk aan gestegen en de meeste analisten verwachten dat deze trend nog een verlengstuk gaat krijgen. Daarbij wordt verwezen naar het feit dat de Amerikaanse overheid miljarden dollars in de economie pompt.

Dat is een positief signaal voor het goud, dat bescherming biedt tegen zowel inflatie als een zwakke dollar. Vrijdag gaf het goud nochtans terrein prijs, voor een troy ounce werd nog 942,20 dollar betaald, of 7 dollar minder dan het slotniveau van de dag voordien.

De goudprijs is dit jaar geleidelijk aan gestegen en de meeste analisten verwachten dat deze trend nog een verlengstuk gaat krijgen. Daarbij wordt verwezen naar het feit dat de Amerikaanse overheid miljarden dollars in de economie pompt. Dat is een positief signaal voor het goud, dat bescherming biedt tegen zowel inflatie als een zwakke dollar. Vrijdag gaf het goud nochtans terrein prijs, voor een troy ounce werd nog 942,20 dollar betaald, of 7 dollar minder dan het slotniveau van de dag voordien.