Die werd ingeleid door de verzwakking van de dollarkoers, in reactie op het feit dat de Federal Reserve woensdagavond aankondigde nogmaals 600 miljard dollar in het financieel systeem te pompen.

Jason Toussaint, managing director bij de World Gold Council, is van mening dat de inverse correlatie tussen de goudprijs en de dollar voorlopig zal blijven bestaan. Dat betekent dat niets de goudprijs zal kunnen afremmen.

Toussaint merkte op dat in 2008 een grote uitverkoop plaatsvond op de financiële markten plaatsvond, maar dat de goudprijs standhield. Die trend zal zich ook in de toekomst blijven verder zetten.

Die werd ingeleid door de verzwakking van de dollarkoers, in reactie op het feit dat de Federal Reserve woensdagavond aankondigde nogmaals 600 miljard dollar in het financieel systeem te pompen. Jason Toussaint, managing director bij de World Gold Council, is van mening dat de inverse correlatie tussen de goudprijs en de dollar voorlopig zal blijven bestaan. Dat betekent dat niets de goudprijs zal kunnen afremmen. Toussaint merkte op dat in 2008 een grote uitverkoop plaatsvond op de financiële markten plaatsvond, maar dat de goudprijs standhield. Die trend zal zich ook in de toekomst blijven verder zetten.