Michael Jalonen, Mike Parkin en Lawson Winder van BofA Merrill Lynch zijn optimistisch voor de goudprijs, die ze tegen het einde van 2014 kan doorstijgen tot 2400 dollar per troy ounce. Het trio heeft echter ook oog voor de keerzijde van de medaille, meer bepaald hoe ver de goudprijs kan terugvallen.

De bodem zou liggen op 1500 dollar, van op welke bodem de kopers vanuit de groeimarkten de goudprijs snel weer naar hogere regionen zouden tillen. Jalonen, Parkin en Winder zeggen het misschien niet met zo veel woorden, maar ze sluiten een volatiele goudprijs niet uit.

Michael Jalonen, Mike Parkin en Lawson Winder van BofA Merrill Lynch zijn optimistisch voor de goudprijs, die ze tegen het einde van 2014 kan doorstijgen tot 2400 dollar per troy ounce. Het trio heeft echter ook oog voor de keerzijde van de medaille, meer bepaald hoe ver de goudprijs kan terugvallen. De bodem zou liggen op 1500 dollar, van op welke bodem de kopers vanuit de groeimarkten de goudprijs snel weer naar hogere regionen zouden tillen. Jalonen, Parkin en Winder zeggen het misschien niet met zo veel woorden, maar ze sluiten een volatiele goudprijs niet uit.