Volgens Goldcore zou een conflict tussen beide landen de goudprijs door het dak kunnen jaren, zeker wanneer de buitenwereld zich ook met het conflict zou komen moeien. Het is vooralsnog onduidelijk in hoeverre het westen bereid zal zijn om de Oekraïne daadwerkelijk ter hulp te snellen.

Maar Goldcore houdt onvoldoende rekening met het feit dat de goudprijs in de afgelopen jaren nauwelijks reageerde op het uitbreken van gewapende conflicten waar ook in de wereld. Al bij het uitbreken van de Eerste Golfoorlog in de jaren 80 kwam de goudprijs niet in beweging.

Volgens Goldcore zou een conflict tussen beide landen de goudprijs door het dak kunnen jaren, zeker wanneer de buitenwereld zich ook met het conflict zou komen moeien. Het is vooralsnog onduidelijk in hoeverre het westen bereid zal zijn om de Oekraïne daadwerkelijk ter hulp te snellen. Maar Goldcore houdt onvoldoende rekening met het feit dat de goudprijs in de afgelopen jaren nauwelijks reageerde op het uitbreken van gewapende conflicten waar ook in de wereld. Al bij het uitbreken van de Eerste Golfoorlog in de jaren 80 kwam de goudprijs niet in beweging.