Als gevolg van een terugval uit een driehoeksformatie werd daarbij een belangrijk technisch verkoopsignaal gegeven.

Het betrof een symmetrische driehoek, een patroon waarbij de daaropvolgende beweging in beide richtingen kan plaatsvinden. De goudprijs is echter door de steunlijn van de driehoek gevallen, waardoor de kansen op een verdere daling behoorlijk groot ingeschat mogen worden.

De eerste klappen worden nu opgevangen door koopjesjagers uit China en Indië, die op lagere prijzen hebben gewacht om in de markt te stappen.

De koopdruk uit die landen zal echter snel opdrogen wanneer de goudprijs verder afbrokkelt. Kandidaat-kopers kijken dan even de kat uit de boom, in de hoop dat er nog lagere prijzen tevoorschijn komen.

Als gevolg van een terugval uit een driehoeksformatie werd daarbij een belangrijk technisch verkoopsignaal gegeven. Het betrof een symmetrische driehoek, een patroon waarbij de daaropvolgende beweging in beide richtingen kan plaatsvinden. De goudprijs is echter door de steunlijn van de driehoek gevallen, waardoor de kansen op een verdere daling behoorlijk groot ingeschat mogen worden. De eerste klappen worden nu opgevangen door koopjesjagers uit China en Indië, die op lagere prijzen hebben gewacht om in de markt te stappen. De koopdruk uit die landen zal echter snel opdrogen wanneer de goudprijs verder afbrokkelt. Kandidaat-kopers kijken dan even de kat uit de boom, in de hoop dat er nog lagere prijzen tevoorschijn komen.