Eén van de redenen waarom de goudprijs is gecrasht, is dat de financiële markten de deflatiedreiging volledig verkeerd hadden ingeschat. Iedereen had de mond vol over de inflatie die het gevolg zou zijn van het bijdrukken van geld door de centrale banken, niemand had in de gaten dat het echte gevaar uit de deflatiehoek kwam.

Vooral de hyperinflationisten hebben een lesje gekregen dat hen nog lang zal heugen. Ze hebben vruchteloos geprofiteerd de goudprijs naar omhoog te schreeuwen onder dreiging van zogenaamde hyperinflatie die op ons zou afkomen. Nu de deflatie voor de deur staat, blijkt dat de keizer geen kleren aan heeft en de hyperinflationisten hebben dat al evenmin.

Eén van de redenen waarom de goudprijs is gecrasht, is dat de financiële markten de deflatiedreiging volledig verkeerd hadden ingeschat. Iedereen had de mond vol over de inflatie die het gevolg zou zijn van het bijdrukken van geld door de centrale banken, niemand had in de gaten dat het echte gevaar uit de deflatiehoek kwam. Vooral de hyperinflationisten hebben een lesje gekregen dat hen nog lang zal heugen. Ze hebben vruchteloos geprofiteerd de goudprijs naar omhoog te schreeuwen onder dreiging van zogenaamde hyperinflatie die op ons zou afkomen. Nu de deflatie voor de deur staat, blijkt dat de keizer geen kleren aan heeft en de hyperinflationisten hebben dat al evenmin.