Michael Yoshikami, topman van YCMNET Advisors, wijst er op dat de sceptici één ding over het hoofd zien: goud is geen echte grondstof, in die zin dat het geen industriële toepassingen heeft.

Het is volgens Michael Yoshikami een veiligheidsbuffer, een verzekering van een beleggingsportefeuille in periodes van onzekerheid en angst. Het is precies die angst dat de goudprijs naar nieuwe recordniveaus heeft gejaagd.

Sommige economen geloven dat we opnieuw voor een kalmere periode staan, maar Michael Yoshikami gelooft daar niets van. De huidige onrust zal op korte of middellange termijn niet verdwijnen.

In zo'n onzekere omgeving kan goud als een alternatieve munt functioneren. Overigens sluit Yoshikami tussentijdse correcties in de goudprijs niet uit.

Michael Yoshikami, topman van YCMNET Advisors, wijst er op dat de sceptici één ding over het hoofd zien: goud is geen echte grondstof, in die zin dat het geen industriële toepassingen heeft. Het is volgens Michael Yoshikami een veiligheidsbuffer, een verzekering van een beleggingsportefeuille in periodes van onzekerheid en angst. Het is precies die angst dat de goudprijs naar nieuwe recordniveaus heeft gejaagd. Sommige economen geloven dat we opnieuw voor een kalmere periode staan, maar Michael Yoshikami gelooft daar niets van. De huidige onrust zal op korte of middellange termijn niet verdwijnen. In zo'n onzekere omgeving kan goud als een alternatieve munt functioneren. Overigens sluit Yoshikami tussentijdse correcties in de goudprijs niet uit.