Eerst werd de technische weerstand op 1304,75 dollar gerond, waardoor de weg is open te komen liggen voor een verdere rit richting 1340 dollar. Maar vorige week kregen we nog een ander belangrijk technisch signaal. De goudprijs is namelijk boven het 200-day-moving average gebroken.

Het is voor de eerste keer in een jaar dat dit gebeurt. Belangrijk is ook om te vermelden dat de andere edelmetalen de opwaartse beweging bij het goud volgen. De zilverprijs noteert opnieuw rond 20,50 dollar en zowel platina als palladium zijn dagenlang in prijs gestegen.

Eerst werd de technische weerstand op 1304,75 dollar gerond, waardoor de weg is open te komen liggen voor een verdere rit richting 1340 dollar. Maar vorige week kregen we nog een ander belangrijk technisch signaal. De goudprijs is namelijk boven het 200-day-moving average gebroken. Het is voor de eerste keer in een jaar dat dit gebeurt. Belangrijk is ook om te vermelden dat de andere edelmetalen de opwaartse beweging bij het goud volgen. De zilverprijs noteert opnieuw rond 20,50 dollar en zowel platina als palladium zijn dagenlang in prijs gestegen.