Volgens de relative-strength kunnen de futures op de Multi Commodity Exchange of India terugvallen tot het steunniveau van 28.700 rupees per 10 gram en dat zou het laagste niveau zijn sinds 18 mei. Bij het begin van dit jaar stond de RSI in de overkochte zone, momenteel is hij nog ver verwijderd van de oververkochte zone.

Fundamenteel gezien ondervindt de goudprijs hinder van de invoerbelasting die de Indische overheid op goud heeft geheven. Die invoerbelasting werd onlangs opnieuw verhoogd, waardoor de verkoop van goud is teruggevallen. India is traditioneel een zeer belangrijke consument van goud.

Volgens de relative-strength kunnen de futures op de Multi Commodity Exchange of India terugvallen tot het steunniveau van 28.700 rupees per 10 gram en dat zou het laagste niveau zijn sinds 18 mei. Bij het begin van dit jaar stond de RSI in de overkochte zone, momenteel is hij nog ver verwijderd van de oververkochte zone. Fundamenteel gezien ondervindt de goudprijs hinder van de invoerbelasting die de Indische overheid op goud heeft geheven. Die invoerbelasting werd onlangs opnieuw verhoogd, waardoor de verkoop van goud is teruggevallen. India is traditioneel een zeer belangrijke consument van goud.