The Financial Times baseert zich daar op een analyse van consultancybureau Fideres. Momenteel wordt een onderzoek verricht naar de fixing van de goudprijs op de London Bullion Market. Op die markt wordt de goudprijs tweemaal per dag vastgelegd door een consortium van banken.

Deutsche Bank, HSBC, Barclays, Bank of Nova Scotia en Societe Generale zijn bij die fixing betrokken. Volgens Fideres gebeurden grote bewegingen in de goudprijs vaak vlak na een conference call tussen de betrokken banken. Het consultancybureau spreekt in dat verband van "collusive behavior".

The Financial Times baseert zich daar op een analyse van consultancybureau Fideres. Momenteel wordt een onderzoek verricht naar de fixing van de goudprijs op de London Bullion Market. Op die markt wordt de goudprijs tweemaal per dag vastgelegd door een consortium van banken. Deutsche Bank, HSBC, Barclays, Bank of Nova Scotia en Societe Generale zijn bij die fixing betrokken. Volgens Fideres gebeurden grote bewegingen in de goudprijs vaak vlak na een conference call tussen de betrokken banken. Het consultancybureau spreekt in dat verband van "collusive behavior".