Als gevolg van de grote interesse voor goud bereikte de hoeveelheid van het edelmetaal dat door het SPDR Gold Trust, het grootste exchange-traded fund, wordt aangehouden een all-time high.

De goudprijs in euro's is dit jaar al met 20% gestegen, waarbij moet rekening worden gehouden met een koersdaling van 11% voor de euro. Die daling heeft uiteraard te maken met de vrees voor een uitzaaiing van de schuldenproblemen.

Het SPDR Gold Trust is nu eigenaar van 1166 ton goud, of een stijging met 7 ton ten opzichte van de dag voordien. Volgens de World Gold Council is deze ETF de op na grootste bezitter van goud in de wereld.

Als gevolg van de grote interesse voor goud bereikte de hoeveelheid van het edelmetaal dat door het SPDR Gold Trust, het grootste exchange-traded fund, wordt aangehouden een all-time high. De goudprijs in euro's is dit jaar al met 20% gestegen, waarbij moet rekening worden gehouden met een koersdaling van 11% voor de euro. Die daling heeft uiteraard te maken met de vrees voor een uitzaaiing van de schuldenproblemen. Het SPDR Gold Trust is nu eigenaar van 1166 ton goud, of een stijging met 7 ton ten opzichte van de dag voordien. Volgens de World Gold Council is deze ETF de op na grootste bezitter van goud in de wereld.