Blijkbaar vinden sommige beleggers het raadzaam om een deel van de winsten die tijdens de afgelopen dagen werden gerealiseerd naar de zijlijn te halen. Dat geldt op de eerste plaats voor grote institutionele beleggers zoals hedge funds.

Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Seoel 1307 dollar, of een daling met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Gisteren werd op 1313,45 dollar een nieuw piekniveau neergezet.

Seo Jun Mo, een broker bij KB Futures Co. in Seoel, is van mening dat het nu belangrijk is dat de goudprijs kan standhouden boven het niveau van 1300 dollar. Na een rustpauze kan de goudprijs opnieuw gaan stijgen.

Blijkbaar vinden sommige beleggers het raadzaam om een deel van de winsten die tijdens de afgelopen dagen werden gerealiseerd naar de zijlijn te halen. Dat geldt op de eerste plaats voor grote institutionele beleggers zoals hedge funds. Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Seoel 1307 dollar, of een daling met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Gisteren werd op 1313,45 dollar een nieuw piekniveau neergezet. Seo Jun Mo, een broker bij KB Futures Co. in Seoel, is van mening dat het nu belangrijk is dat de goudprijs kan standhouden boven het niveau van 1300 dollar. Na een rustpauze kan de goudprijs opnieuw gaan stijgen.